Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2015 voor Hans Boland

Hans Boland wint Martinus NijhoffprijsDe Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2015 is toegekend aan de Slavist Hans Boland voor zijn vertalingen uit het Russisch in het Nederlands en aan Christiane Kuby voor haar vertalingen uit het Nederlands in het Duits. Amsterdam, Hans Boland

De jury was onder de indruk van Hans’ brede vertaaloeuvre
‘Hans Boland is een zeer productieve vertaler met buitengewone kwaliteiten, die een onvoor­waardelijke trouw aan de literaire kwaliteiten van de brontekst paart aan een prachtig, virtu­oos Neder­lands en brede kennis van achtergronden.’

De prijs is op 14 maart 2015 uitgereikt in het Muziekgebouw aan ’t IJ, tijdens de vertaalmanifestatie ‘Nederland vertaalt’. Stijn van der Loo maakte speciaal voor de uitreiking een prachtig videoportret van Hans Boland.