Polen en Rusland: Culturen in dialoog. Studiedag 18 juni 2016, Amsterdam

Met groot genoegen nodigen we u uit voor de studiedag Polen en Rusland: Culturen in dialoog. Door samenwerking met de sectie Pools van Levende Talen en de afdeling Slavistiek van de Universiteit van Amsterdam, kunnen we u een rijk en gevarieerd programma met lezingen en workshops door experts aanbieden. Het thema ‘Culturen in dialoog’ komt terug in de lezingen: ‘Van Copernicus en Chopin tot Zamenhof en Popiełuszko’, ‘Adam Mickiewicz en Aleksandr Poesjkin: een Petersburgse polemiek’, en in de tien workshops. De voertaal is Nederlands. Eén workshop wordt in het Pools gehouden Publiek tijdens studiedag Russisch 2013en één in het Engels.

Banner StudiedagBehalve lezingen en workshops bieden wij u ook een informeel samenzijn tijdens de pauzes, lunch en borrel.

Wij roepen deelnemers op foto’s in te zenden die representatief zijn voor Polen en/of Rusland, en die een bijzonder beeld oproepen. Als u zich aanmeldt, vindt u instructies hoe uw foto(‘s) in te zenden. De gehele dag zal er een fotoshow te zien zijn, waar het publiek op kan stemmen. Voor de mooiste foto’s wordt een prijsje uitgeloofd.

Lees meer over de studiedag in de uitnodigingsbrief voor de Studiedag Polen en Rusland 18 juni 2016. In deze uitnodigingsbrief vindt u ook een link naar een inschrijvingsformulier