The Russian Word’s Worth van Michele A. Berdy

Dit amusante en leerzame boek is een bundeling van Berdy’s Engelstalige columns over de Russische taal die eerder in de Moscow Times verschenen. Michele A. Berdy is een Amerikaanse vertaler en journalist die al tientallen jaren in Moskou woont. In haar boek bespreekt ze allerlei leuke, interessante, moderne en minder moderne Russische woorden en uitdrukkingen.
Elk hoofdstuk bevat columns over een bepaald thema. In het hoofdstuk ‘Politics as Usual’ staan bijvoorbeeld Tsjernomyrdinismes, bekende citaten van presidenten en begrippen als ‘cуверенная демократия’ en ‘вертикаль власти’.
Het boek is een aanrader voor taalliefhebbers die Russisch op ERK-B1/B2 beheersen. Uitgeverij GLAS Moskou, 2011, ISBN 978-5-7172-0091-2

Sinds 13 september 2017 zijn nieuwe columns van Michele A. Berdy ook als podcast te beluisteren en te downloaden.