Dertig jaar Moscow Times en de toekomst van onafhankelijke Russische journalistiek

Moscow Times – dertig jaar

Het allereerste onafhankelijke dagblad van Rusland, The Moscow Times, werd dertig jaar geleden gelanceerd. Tegenwoordig is The Moscow Times een digitaal platform dat opereert in ballingschap vanuit Amsterdam. Dit is niet het moment voor een feestje. Maar we willen de gelegenheid markeren met een avond waarop we ons verleden eren en kijken naar de toekomst van de onafhankelijke journalistiek in Rusland. We doen dit met een groep prominente journalisten, die vroeger allemaal voor The Moscow Times schreven.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, opent de avond. Twan Huys zal de moderator zijn. Te gast zijn onder andere Derk Sauer – oprichter van The Moscow Times, voormalig redacteuren Eva Hartog (nu RTL, De Groene Amsterdammer, Politico) en Mikhail Fishman (nu TVRain) en verslaggever Pjotr Sauer (nu Guardian).

Speciale gast is voormalig Moscow Times-journalist en nu bestsellerauteur van “Poetin’s People” Catherine Belton. Twan Huys interviewt haar per video.

De bijeenkomst 30 Years The Moscow Times vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam, op woensdag 30 november om 20.00 uur. De bijeenkomst is uitverkocht, maar er is een wachtlijst waarvoor je je kunt aanmelden.
De Rode Hoed probeert zo veel mogelijk van hun culturele programmering digitaal vast te leggen. Kijk of luister hier naar hun programma’s, of bezoek hun YouTube-kanaal.