Poesjkin op de muur

Beste Poesjkinliefhebbers!

De sectie Russisch pakt uit: in 2021 bestaan we vijftig jaar. We willen dit jubileum vieren door de collectie Leidse muurgedichten uit te breiden met Я вас любил, een prachtig, tijdloos en zeer invoelbaar gedicht van Poesjkin.

Poëzie op de muur
Sinds 1992 zijn door initiatiefnemer Ben Walenkamp en kunstschilder Jan Willem Bruins meer dan honderd gedichten op Leidse muren aangebracht. Tot op heden zijn er vijf Russische gedichten te bewonderen. De sectie Russisch wil graag een tekst van Poesjkin aan deze collectie toevoegen en is inmiddels in gesprek met de Stichting TEGEN-BEELD die de muurgedichten beheert. Meer over de Leidse muurgedichten kunt u lezen in het artikel  Wereldpoëzie op Leidse muren van Tamara Schermer en Geramé Wouters.

Tijdspad
Het is de bedoeling dat het project gerealiseerd wordt in ons jubileumjaar 2021, eventueel in het voorjaar van 2022. We plannen een feestelijke onthulling van het gedicht, maar zijn afhankelijk van de coronamaatregelen.

Meedoen
Als u Я вас любил ook graag op de muur ziet, kunt u bijdragen door één of meer letters of een leesteken van dit gedicht te ‘kopen’, à €10,00 per letter/leesteken. We schatten dat we 3000 euro nodig hebben. Als alle letters en leestekens verkocht worden, resteert nog een bedrag van circa €800,00 dat de sectie Russisch voor haar rekening zal nemen.

Als u mee wilt doen, kunt u dit formulier invullen. We zullen zorgvuldig met uw gegevens omgaan en u op de hoogte houden van de voortgang van het project. Mocht de actie om welke reden dan ook niet doorgaan, dan storten wij uw bijdrage terug.

De stand van zaken op donderdag 22 juli 2021 om 17.30 uur

zwart = nog te koop
rood  = verkocht

 

Александр Пушкин

Я вас любил: любовь ещё, быть может,

В душе моей угасла не совсем;

Но пусть она вас больше не тревожит;

Я не хочу печалить вас ничем.

Я вас любил безмолвно, безнадежно,

То робостью, то ревностью томим;

Я вас любил так искренно, так нежно,

Как дай вам бог любимой быть другим.