Wereldpoëzie op Leidse muren

Eva van Santen en Willem G. Weststeijn (foto: Tamara Schermer)

Vertaalsters Eva van Santen en Tamara Schermer wandelden met emeritus hoogleraar Willem G. Weststeijn langs Russische gedichten op Leidse muren.

In een artikel in Levende Talen Magazine, 2020-5 over Wereldpoëzie op Leidse muren, kunt u alles lezen over de vijf Russische gedichten die in Leiden te zien zijn. Op de website muurgedichten.nl vindt u achtergrondinformatie over alle Leidse gedichten, en kunt u ze beluisteren.

U kunt het artikel hier lezen.

Hier treft u een korte (literatuur)lijst aan met verwijzingen naar achtergrondinformatie over de Leidse muurgedichten, over de Russische muurgedichten en straatpoëzie in het algemeen.

NOOT:

Het gedicht ‘Mijn verzen’ van Marina Ivanovna Tsvetajeva, dat in het Russisch te zien is op de muur van het antiquariaat Burgersdijk & Niermans ‘Templum Salomonis’, Nieuwsteeg 1 te Leiden, is in de Nederlandse vertaling van Marja Wiebes en Margriet Berg in 2019 uitgegeven in een beperkte, arabisch genummerde oplage, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Burgersdijk & Niermans ‘Templum Salomonis’. Het gedicht werd uitsluitend verspreid onder de aanwezigen van het symposium op 1 mei 2019 in de Lokhorstkerk te Leiden. Naast de gewone versie zijn tien romeins genummerde exemplaren gedrukt.

Verschenen: 2019
Kenmerken: Plano, 45 cm
Uitgever: Blaeudruk, Leiden

Deze publicatie kun je niet aanvragen bij de bibliotheek, maar wel inzien. Het ligt ter inzage op de volgende locatie: Koninklijke Bibliotheek