1917. Romanovs & Revolutie

2017. Honderd jaar geleden vond de Russische Revolutie plaats. Er staan diverse activiteiten rond dit thema op de planning. De hermitage trapt het herdenkingsjaar af. Op 4 februari 2017 opent een tentoonstelling die gewijd zal zijn aan 1917. Romanovs & Revolutie. “Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering.”

De Vrije Academie houdt een korte lezingenreeks over de geschiedenis van Rusland. De Vrije Academie organiseert tal van activiteiten rond de tentoonstelling in de Hermitage.

Actuele cultuuragenda
Een actuele agenda over optredens, tentoonstellingen en dergelijke met betrekking tot Rusland en het GOS staat op de website van Prospekt-online.