Slavische talen en culturen. Proefstuderen aan de UvA

logo-uvaIn de media staan Rusland en Oost-Europa in de schijnwerpers.
Tijdens de proefstudeermiddag bij de opleiding Slavische talen en culturen van de Universiteit van Amsterdam verken je deze wereldregio in twee interactieve hoorcolleges, onder leiding van docenten en een student.

  • Het college ‘Russische en Oost-Europese cultuurgeschiedenis’ start met het dagelijks leven in Poetins Rusland. Waartegen protesteren jonge Russen op straat en in social media? En gaat de Russische politiek echt alleen over het Kremlin? Voor een antwoord op die vragen duiken we in de geschiedenis, literatuur en cultuur van Rusland.
  • In het college ‘Slavische taalkunde’ bestuderen we de Slavische talen, hun alfabet, uitspraak, en verschillen en overeenkomsten met het Nederlands. Nederlandse kennis van deze talen is belangrijk: het Slavisch is wereldwijd de moedertaal van 315 miljoen mensen.

Na de colleges krijg je een korte rondleiding door het gebouw waar de studie huist en geven we algemene informatie over de opleiding. Bij Russische en Slavische studies kun je naast Russisch ook Pools, Servisch/Kroatisch en Tsjechisch studeren.

Datum: Do 8 december, 13.00 – 15.00 uur
Locatie: P.C. Hoofthuis, Spuistraat 134

Je moet je wel even aanmelden!