Russische Poëzie in Leiden

Russische poëzie. Een inleiding in vier avonden. Russische poëzie
Per avond wordt een periode van de Russische dichtkunst geïntroduceerd aan de hand van gedichten van haar belangrijkste dichters – van Poesjkin tot nu. Sprekers zijn: Otto Boele, Arthur Langeveld, Kees Verheul, Ellen Rutten. Deze serie lezingen is georganiseerd door Studium Generale Leiden en vindt plaats op 2, 6, 16 en 21 mei.

Zwarte droom – Черные Мечты
Vervolgens vindt op 28 mei in Leiden de Openlucht Poëziemanifestatie plaats. De avond staat in het teken van Russische poëzie uit de 20e eeuw met als thema liefde en verlangen, onderdrukking en vervolging. Leitmotiv ‘Onherstelbaar gutst er – poëzie’ is afkomstig uit een gedicht van Marina Tsvetajeva. De Poëziemanifestatie wordt georganiseerd door de Stichting TEGEN-BEELD.