Grand Prix op Arktika 2012 voor ‘Stemmen uit de Toendra – De laatste der Joekagieren

Arktika 2012 (II International Non-Fiction Film Festival Saint Petersburg) is gewonnen door de Nederlandse documentaire Stemmen uit de Toendra – De laatste der Joekagieren, gemaakt door Edwin Trommelen, Paul Enkelaar en Cecilia Odé .
De documentaire volgt de Amsterdamse linguïste Cecilia Odé op haar laatste tocht naar de Toendra-Joekagieren, een verdwijnend poolvolk in Noord-Oost Siberië, dat zij al jaren ondersteunt bij het behouden van hun taal en cultuur.
Lees het persbericht

De video van het interview is helaas niet langer beschikbaar: Cecilia Odé geeft een interview voor het Russische tv-kanaal “Kul’tura” in het programma “Zwarte gaten, witte vlekken”

Meer over Cecilia Odé in het Archive of the Institute of Phonetic Sciences (IFA), Amsterdam