Archief 2009

11 december 2009 – Oratie Wim Honselaar

 

foto: Jeroen Oerlemans

Op 11 december heeft Wim Honselaar zijn oratie uitgesproken, getiteld: Voor elkaar. Reciprociteit tussen Oost en West. Lees verder…

De sectie Russisch feliciteert Poesjkin laureaat Wim Honselaar die is benoemd als bijzonder hoogleraar aan de UvA met als leeropdracht “Culterele relaties Nederland – Oost-Europa, in het bijzonder de Tweetalige lexicografie”. De leerstoel is ingesteld namens de Stichting Uitgeverij en Boekhandel Pegasus.


5 november 2009 – Prof. dr. A.H. van den Baar overleden

Op donderdag 5 november is Ton van den Baar, emeritus hoogleraar Slavische Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en lexicograaf, in alle rust met zijn krant op schoot in zijn stoel overleden. Voor de tekst van de advertentie klikt u hier.
De Sectie Russisch is diep geraakt door het overlijden van Poesjkin Medaille-winnaar Ton van den Baar.


Reacties van enkele leerlingen op het examen: