Nee tegen invasie in Oekraïne

De Sectie Russisch van Levende Talen veroordeelt de invasie in Oekraïne en de aanvallen op de burgerbevolking ten scherpste en volgt met ongeloof en verbijstering de berichten over de oorlog. Onze gedachten zijn bij de Oekraïners die zich dapper verdedigen, bij al diegenen die hebben moeten vluchten en noodgedwongen in het buitenland verblijven en bij Oekraïners en allen in ons land die vrezen voor hun dierbaren. We leven met heel ons hart met hen mee.

Ook denken we aan de mensen in Rusland en Belarus die de agressie en het geweld van het Poetin-regime afkeuren maar daar in hun eigen land inmiddels moeilijk meer voor kunnen uitkomen. Zij worden door het regime monddood gemaakt. We omarmen de vele Russen in Nederland die net als wij met afgrijzen worden vervuld door wat er gebeurt. De Russische taal, literatuur en kunst blijft ons verbinden.

Мы ждём перемен к лучшему.