‘Sing with me!’ met Polina Shepherd

Een Russisch of Yiddisch lied leren in coronatijden? Dat kan met de aanstekelijke onlinesessies van de Russische performer, musicus en koordirigente Polina Shepherd, woonachtig in Engeland. In de periode maart t/m juli 2020 heeft Polina Shepherd zo’n 70 Russische en Yiddische liedjes in onlinesessies in Zoom aangeboden voor liefhebbers overal ter wereld. De voertaal is Engels. Alle ‘Sing with me’ workshops kun je hier op youtube terugvinden en mee-oefenen. Op de website van Polina Shepherd vind je achtergronden bij de workshops.

Kennis van het Russisch is niet noodzakelijk: de pdf’s op de website bevatten de bladmuziek van de liedjes en de teksten in Russisch, Yiddisch en fonetisch schrift en Polina Shepherd neemt de klanken uitgebreid door. Stap voor stap leer je zo in 40 minuten een lied – ook als je geen Russisch of Yiddisch beheerst – en krijg je ook aardige anekdotes en achtergronden van het lied mee.

In september start Polina Shepherd weer nieuwe live onlineworkshops met in iedere sessie een nieuw lied. Iedereen kan gratis meedoen, al is een vrijwillige bijdrage welkom.

Nieuwsgierig? Probeer eens uit, bijvoorbeeld het lied Дружба (Vriendschap) met een eenvoudige melodie en mooie tekst, ook leuk als materiaal voor een les. Kijk hier voor meer info.