Europese Dag van de Talen

Hartelijk gefeliciteerd met de Europese Dag van de Talen

In 2001 organiseerden de Raad van Europa en de Europese Unie het Europese Jaar van de Talen. De activiteiten waren gericht op het vieren van de taaldiversiteit van Europa en om het leren van talen te stimuleren. Sindsdien wordt elk jaar op 26 september de Dag van de Europese Talen georganiseerd.

Het doel van deze dag
Talenkennis is een noodzaak en een recht voor iedereen – dat is een van de belangrijkste boodschappen van de Europese Dag van de Talen.

De algemene doelstellingen zijn het bewustzijn verhogen van:

  • Europa’s rijke taaldiversiteit, die moet worden onderhouden en versterkt;
  • De noodzaak tot variatie in de talen die mensen leren (inclusief het leren van minder gebruikte talen), dat vergroot vervolgens meertaligheid;
  • De behoefte voor mensen om een zekere vaardigheid in twee of meer talen te ontwikkelen, zodat ze bij kunnen dragen aan het democratisch burgerschap in Europa.

Doe vandaag mee met de Europese Dag van de Talen wereldrecordpoging. Maak een filmpje van 10-20 seconden met het thema “Ik hou van [taal] omdat…”

De sectie Russisch heeft ook bijgedragen aan de EU Skype Challenge van NLSpeaks, de organisatie die de Nederlandse activiteiten op 26 september initieert en coördineert.