Rusland: Ten days that shook the world – Scholierencongres

Maart 1917 is een sleutelmoment in de geschiedenis. In Rusland, maar ook in Amerika. Volgens Will Englund* zindert maart 1917 tot de dag van vandaag door.
Voor Rusland begon een traumatische eeuw. Na de Februarirevolutie was de autocratische macht in elkaar gestort. Het was de Oktoberrevolutie die het begin van de Sovjetunie betekende.

De opleiding Russische & Slavische Studies van de Universiteit van Amsterdam wil Nederlandse scholieren kennis laten maken met dit ijkpunt in de moderne geschiedenis. Tijdens het scholierencongres zullen de sprekers de revolutie niet alleen door een ‘geschiedkundige lens’ bekijken, maar ook reflecteren op haar betekenis anno 2017. De rol van de schilderkunst, literatuur en film krijgt hierbij speciale aandacht: op deze manier zal de scholier inzicht krijgen in alle facetten van een revolutie die zo bepalend is geweest voor de wereld van nu.

Voor wie? Voor álle leerlingen met belangstelling voor Kunst, Geschiedenis, Literatuur

Datum: 13 april 2017
Locatie: Universiteitstheater, Nieuwe Doelenstraat 16-18, 1012 CP Amsterdam
Lees hier meer informatie.

* Englund, Will (2017). Maart 1917. Op de rand van oorlog en revolutie. Amsterdam: Hollands Diep. Paperback, 384 p. ISBN: 9789048829545
Meer informatie op de site van Hollands Diep