3000 mijl in 3 seconden. Een muzikaal avontuur

poster musical praedinius

Een musical van het Noord Nederlands Orkest, Het Praedinius Gymnasium Groningen en Gymnasium No1 uit Moermansk: een muzikaal avontuur van jongeren uit Groningen en Moermansk in het kader van het Ruslandjaar 2013.

Rode Draad in de Musical
Groningen en Moermansk overbruggen een afstand van 3000 mijl in 3 seconden… Hoe ze dat doen? Je ziet het op 7 juni in een grensoverstijgende musical van het Praedinius Gymnasium en Gymnasium No 1 uit Moermansk in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en het Aulos-orkest. De 3 seconden vertragingstijd van een Skype-verbinding tussen Groningen en Moermansk maken het flink lastig om op grote afstand op het zelfde moment samen te zingen of muziek te maken. Het is dus het noodzakelijk om naar elkaar toe te komen… Het verhaal vertelt van de Russische jongen Jevgeni uit Moermansk die een reis onderneemt naar Groningen om zijn geliefde Merel te kunnen zien en samen muziek te kunnen maken. De reis voert van Moermansk, Moskou naar Groningen en verloopt niet zonder obstakels…

Stedenband-concert
De musical vindt plaats in het Nederland-Rusland jaar 2013. De jongen en het meisje staan symbool voor de stedenband tussen Moermansk en Groningen. Niet alleen bloeit er een liefde op, maar komen ook twee verre werelden dichter bij elkaar. De musical verbindt verschillende groepen op unieke wijze. Russische en Nederlandse jongeren laten samen met het Aulos-orkest hun bijzondere talenten zien en horen. Het NNO presenteert een verrassende mix van Russische muziek, bekende klassieke werken en populaire muziek aan het voornamelijk jonge publiek. De 3000 mijl lossen op in een wervelende show van muziek, zang en vriendschap. Zorg dat je er bij bent!

Vrijdag 7 juni 2013 | 20.15 uur (duur 75 minuten zonder pauze)

Groningen | De Oosterpoort

Toegang € 10,- (ongeplaceerd, een prijs)

 

Olga de Kort schreef een enthousiaste recensie in Kunstzone nummer 5, september 2013.